آشنایی با انواع گارانتی؛ گارانتی و وارانتی را بشناسید.

وقتی محصول یا کالایی را می‌خرید، انتظارات خاصی از آن دارید. اگر انتظارات شما برآورده نشود، به عنوان خریدار و مصرف کننده آن محصول، ناامید خواهید شد. برای اینکه به این انتظارات شما پاسخ خوب و مثبتی داده شود، بسیاری از شرکت‌های تولید کننده و فروشنده، محصولات و کالاهای مختلف خود را با گارانتی یا وارانتی ارائه می‌دهند. با این حال، شما ممکن است ندانید که گارانتی چیست و چه انواعی دارد و یا اصلا تفاوت بین گارانتی (Guarantee) و وارانتی (Warranty) چیست؟ اما نگران نباشید در این مقاله جواب تمام این سوالات خود را خواهید یافت؛ پس با ما همراه باشید.

گارانتی

 

گارانتی چیست؟

گارانتی در حقیقت قول و تضمینی است که فروشنده به خریدار می‌دهد. این تضمین به خریدار اطمینان می‌دهد اگر نقصی در کالای خریداری شده ایجاد شود بر اساس شرایط مشخص شده در برگه گارانتی محصول تعویض یا عودت داده شود.
معنی گارانتی  در دریافت وام بانکی این است که شخص ضامن قول دهد در صورتی‌که وام‌دهنده در پرداخت اقساط و مبلغ کل وام بدقولی کرد و آن‌ها را پرداخت نکرد خودش بدهی را پرداخت کند. بر همین اساس وام‌های تضمین شده توسط شخص ثالث را وام‌های تضمینی (guaranteed loans) می‌گویند.

انواع گارانتی

حالا که با تعریف گارانتی کمی آشنا شدیم بد نیست درباره انواع آن هم بیشتر بدانیم.

1-گارانتی بازگشت وجه

گارانتی بازگشت وجه

 

این نوع، یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین انواع گارانتی  است. شرکت‌های تولید کننده و فروشنده محصولات اغلب، شرایط خاصی برای ارائه این گارانتی به خریداران و مصرف کنندگان در نظر گرفته‌اند.
از مزایای این نوع ضمانت‌نامه ترغیب خریداران به سفارش محصول است؛ چون اطمینان دارند که در صورت وجود عیب و اشکال در آن وجه خود را پس می‌گیرند؛ از طرف دیگر اطمینان تولید کننده و فروشنده را به کیفیت محصول خود نشان می‌دهد.
قبل از استفاده از گارانتی بازگشت وجه (The Money Back Guarantee)، باید اطمینان حاصل کنید که محصول‌تان به اندازه ادعای شما عالی است و سیستمی برای رسیدگی به هرگونه شکایتی که در آن وجود دارد، در اختیار دارید.

اگر شما گارانتی بازگشت وجه را ارائه می‌دهید، اما پس گرفتن آن را برای مشتریان سخت‌تر می‌کنید، این می‌تواند صدمه بزرگی به برند شما وارد کند.

2-گارانتی بدون ریسک

گارانتی بازگشت وجه

یکی دیگر از انواع گارانتی ارائه شده توسط شرکت‌های تولید کننده و فروشنده محصولات و کالاهای مختلف گارانتی بدون ریسک (The risk free guarantee) است. ضمانت بدون ریسک  همان آزمایش و امتحان رایگان محصولات و کالاها است.
با ضمانت بدون خطر، به مشتریان احتمالی این فرصت را می‌دهید تا قبل از اینکه متعهد به خرید محصول شوند، آن را امتحان کنند. آن‌ها حتی مجبور نیستند از قبل پول خود را به شما بدهند، این بدان معناست که هیچ ریسک و خطری برای مشتری وجود ندارد. چون اگر محصول را امتحان کرد و دوست نداشت، آن را نمی‌خرد.
در واقع گارانتی بدون ریسک کمک می‌کند مشتری احتمالی محصول یا کالایی را بخواهد بخرد که از قبل مصرف آن را به صورت رایگان و مجانی امتحان کرده است.

 

3-گارانتی رضایت 100 درصدی

گارانتی رضایت 100 درصدی

 

سومین نوع از انواع گارانتی رضایت 100 درصدی (The 100% satisfaction guarantee) است.
ضمانت رضایت 100٪ درصدی، رویکرد جدیدتری در تضمین‌های مشتری است و گارانتی بازگشت وجه (The Money Back Guarantee)، و گارانتی بدون ریسک (The risk free guarantee) را با هم ترکیب می‌کند.

با تضمین رضایت 100 درصدی ، به جای اینکه فقط قول بازگشت وجه مشتری را دهید یا به او فرصتی بدون خطر برای آزمایش محصول خود دهید، با ارائه پیشنهادی که برای مشتری و کسب و کار شما مفید باشد، یک موقعیت برنده-برنده ایجاد می‌کنید.
تضمین رضایت 100 درصدی نه تنها ریسک خرید را برای مشتری کاهش می‌دهد، مقیاسی برای سنجش درصد رضایت مشتریان به فروشنده یا تولیدکننده می‌دهد.
با تضمین رضایت 100 درصدی، در واقع به مشتری اطمینان می‌دهید که از خرید خود پشیمان نخواهد شد.

 

4-گارانتی مادام العمر

گارانتی مادام العمر

از دیگر انواع گارانتی می‌توان به گارانتی مادام العمر (The Forever Guarantee) اشاره کرد.

با ارائه یک تضمین ابدی، شما اساساً به مشتری قول می‌دهید که دیگر هرگز برای انجام همان کار در زندگی خود نیازی به خرید محصول دیگری نخواهند داشت.

به عنوان مثال ، اگر یک تولید کننده تلویزیون برای همیشه ضمانتی به شما بدهد، به این معنی است که آن‌ها اطمینان دارند که تلویزیون آن‌ها هرگز آسیب نمی‌بیند و مایل هستند در صورت خراب شدن – نه طی یک سال، بلکه طی پنج یا ده سال یا همیشه – جایگزینی به شما بدهند.
اگر محصولی را از شرکتی بخرید که تضمین ابدی آن را داشته باشد، این شرکت همیشه و هر زمان که محصول آسیب ببیند آن را تعمیر می‌کند و در صورت عدم توانایی در تعمیر، جایگزینی به شما ارائه می‌دهند.
قطعا گارانتی مادام العمر به محصولاتی تعلق می‌گیرد که ماهیتاً طول عمر مفیدشان شرایط ارائه این نوع گارانتی را فراهم کند.

 

5-گارانتی قیمت پایین

گارانتی قیمت پایین

گارانتی قیمت پایین ( The low price guarantee) یکی دیگر از انواع گارانتی‌های رایج است. با ارائه تضمین قیمت پایین، شما در اصل به مشتری تضمین می‌دهید که محصول ارائه شده توسط شما، کمترین قیمت را در میان محصولات و کالاهای مشابه در دیگر مغازه‌ها و مراکز خرید دارد.
بیشتر مشتری‌ها وقتی محصول مورد پسند خود را پیدا کردند، همچنان به دنبال آن هستند که آن محصول را با قیمت پایین‌تر و کم‌تری بخرند؛ بنابراین همچنان به جستجوی خود ادامه می‌دهند. حتی اگر مشتری محصول شما را با قیمت پایین‌تر پیدا نکند باز احتمال دارد پس از دور شدن از فروشگاه دیگر برای خرید بازنگردد. با ارائه تضمین قیمت پایین می‌توانید از رفتن چنین مشتریانی برای جستجوی مکان‌های دیگر جلوگیری کنید. البته ضمانت قیمت پایین، قطعاً با محدودیت زمانی همراه است.
در گارانتی تضمین قیمت، اگر مشتری بتواند محصول را با قیمت کم‌تری پیدا کند، فروشنده اختلاف قیمت پرداخت خواهد کرد.

وارانتی چیست؟

وارانتی چیست

برای درک تفاوت بین گارانتی و وارانتی، باید وارانتی را برای شما تعریف کنیم. به بیان ساده، وارانتی به معنای تعهد یک تولید کننده نسبت به مشتریان خود است که در صورت خراب شدن یا بروز مشکلی در محصول، آن را به صورت رایگان تعمیر خواهد کرد اما تعهدی برای جایگزین آن محصول یا بازگشت وجه ندارد.

در وارانتی مشتری در برابر شکستگی و خرابی یا بروز مشکلات ناگهانی محصول محافظت می‌شود. اگر به تازگی یخچال گران قیمتی خریداری کرده‌اید و یک ماه است که کار نمی‌کند، چرا برای تعمیر آن هزینه‌ای پرداخت شود؟ زمانی که شرکت تولید کننده مسئول کارکرد محصول است باید حداقل چارچوب زمانی برای وارانتی آن محصول وجود داشته باشد.
پس در وارانتی تولید کننده و فروشنده ضمانتی بابت بازگشت وجه و یا تعویض آن کالا با کالای نو ندارد و تنها ضمانت بابت تعمیر رایگان آن را دارد.

 

تفاوت گارانتی با وارانتی

 

گارانتی (Guarantee) وارانتی (Warranty)
گارانتی به معنای تعمیر یا در صورت عدم امکان تعمیر ، جایگزینی وارانتی ضمانت به معنای تعمیر است اما عدم تعهد در تعویض محصول
گارانتی کاملاً رایگان است. ممکن است فقط قطعات خاصی از کالا را پوشش دهد. سایر قطعات یک کالا ممکن است تحت وارانتی باشد وارانتی برای قسمت‌های خاصی از کالا پوشش داده شده است اما ممکن است برای تعمیر آن قطعاتی نیاز باشد که در وارانتی وجود نداشته باشد که باید برای خرید و تعمیر آن قطعات از طرف خریدار وجه پرداخت شود
پس از پایان دوره گارانتی، پوشش اضافی آن بسیار نادر است. وارانتی اضافی ممکن است داده شود. پس از پایان مدت وارانتی می‌توان آن را با پرداخت مبلغی تمدید کرد
گارانتی یک سند مکتوب است و به طور کلی کارت‌های گارانتی از زمان خرید محصول تا اتمام تاریخ آن معتبر است. کارت‌های وارانتی از تاریخ خرید محصول معتبر است.
مثال:

قلم گراس تحت ضمانت قرار می‌گیرند و اگر هرگونه مشکلی در قلم وجود داشته باشد، یا تعمیر می‌شود و یا کاملاً تعویض می‌گردد.

مثال:

کولر گازی خریداری شده ممکن است زیر 1 سال وارانتی داشته باشد و بنابراین تعمیر آن در این مدت بدون هزینه انجام می‌شود.

 

فرقی نمی‌کند فروشنده باشید یا خریدار! حالا که با تعریف گارانتی و وارانتی آشنا شدید و انواع آن را می‌شناسید، می‌توانید به راحتی در مورد خرید و فروش کالاها و خدماتی که باید در هر معامله ارائه شود، تصمیم بگیرید.

اگر همچنان درباره گارانتی و وارانتی سوالی دارید می‌توانید آن را برای کارشناسان ما ارسال و در اسرع وقت پاسخ‌تان را دریافت کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *